06 - 810 11 008 (24 uur per dag bereikbaar)

Nazorg

Nazorg en herinneringen rondom het uitvaart

Dankbetuigingen

Enkele weken na het overlijden kunt u ervoor kiezen om dankbetuigingen te versturen. Dit kan op een persoonlijke manier; via het getekende condoleanceregister kunt u de bezoekers, de belangstelllenden en/of personen die in de tijd voor de dood van de overledene een belangrijke bijdrage hebben geleverd met een kaartje per post persoonlijk bedanken. Een andere vorm om uw dank te betuigen is bijvoorbeeld door middel van een advertentie in de krant. Ultima Memoria kan deze kaartjes en/of advertentie voor u verzorgen.

Grafmonumenten

De echte herinnering zit natuurlijk in het hart. Toch markeren nabestaanden de laatste rustplaats van hun geliefden graag met een gedenkteken als blijvende herinnering. Wij werken direct samen met leveranciers van grafstenen. Wij kunnen voor u bemiddelen in het aanschaffen van een grafsteen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Asbestemming

Nadat een crematie heeft plaatsgevonden moet de as van de overledene tenminste 30 dagen bewaard blijven in het crematorium. Dit is wettelijk zo bepaald om de nabestaanden genoeg bedenktijd te geven om te beslissen wat zij met de as van hun dierbare willen doen. De asbus wordt deze periode in een voor nabestaanden niet toegankelijke algemene nis geplaatst. Na deze periode kan de as de uitendelijke bestemming krijgen; het is de opdrachtgever die deze uiteindelijke asbestemming bepaalt. Ook kan er een informatiegesprek plaatsvinden met Ultima Memoria over bijvoorbeeld sierurnen, sieraden en andere bestemmingen die aan de as gegeven kunnen worden.

Urnen

Na de crematie geeft men een bestemming aan de as. U kunt er voor kiezen om de as van uw dierbare mee naar huis te nemen. U kunt de as thuis bewaren in de standaard, lichtmetalen, verzegelde asbus die u meekrijgt van het crematorium. U kunt ook kiezen voor een sierurn. Er zijn sierurnen die geschikt zijn om binnen te bewaren, echter zijn er ook urnen geschikt om buiten in uw eigen tuin te plaatsen.

Assieraden

In sieraden die speciaal zijn ontworpen voor het bewaren van as bevindt zich een holle ruimte waar as in kan worden gedaan. Bij een ring is het ook mogelijk een kleine hoeveelheid as aan de binnenkant van de ring te verwerken waarna er een laagje goud of zilver overheen gaat. Ook is het mogelijk dat de as onder het steentje in de ring verwerkt wordt. Op deze manier is het mogelijk om de herinnering aan een dierbare op een discrete manier dicht bij u te dragen. U kunt bij ons terecht voor advies en informatie over de mogelijkheden.
Informatie

© Ultima Memoria 2018 - 2021
Webdesign: 1..2..6 Designs

Contact

06 - 810 11 008

facebook_icon  
Ultima Memoria Logo